primeravista3

Enamorament a primera vista

Segons una investigació realitzada per la Universitat d’Aberdeen (Regne Unit).
Ens interessem per persones que senten atracció cap a nosaltres, el que demostra que l’atractiu no es basa només en la bellesa física.
L’impacte emocional que experimentem en conèixer a una altra persona i quedar completament enlluernats, no és més que un amor de Cupido, una mena d’enamorament sobtat que no permet pensar en res més. Una barreja d’aquesta química que atrau o allunya els éssers humans, amb la idealització que cadascú elabora sobe l’altre i, posteriorment, traslladar a un individu en específic.
En canvi, l’amor és una altra cosa: implica a més d’atracció, desig i afecte, coneixement mutu, perquè ningú pot estimar a qui no coneix. També respecte, confiança, preocupació per tot el que tingui relació amb la persona estimada i acceptar la nostra parella amb les seves virtuts i defectes.

És, a dir dels experts, el veritable fruit que pot donar o no l’enamorament, i exigeix ​​estabilitat i perdurabilitat: dos criteris que confirmen la seva veritable existència.

Però que passa en el cas d’una amant de pagament, és possible viure una enamorament a primera vista, serà possible viure un amor a llarg termini

Quina és la raó per la qual només conèixer una persona sentim una certa atracció? Hi ha de veritat l’amor a primera vista?

És possible connectar amb algú tan ràpid que sentis que era el que estaves esperant tota la teva vida?
L’amor a primera vista existeix, sí, però es tracta d’un component narcisista i sexual, segons dóna a entendre una investigació realitzada per la Universitat d’Aberdeen (Regne Unit) de la qual es fa ressò el diari “The Guardian”. I és que la majoria “ens sentim atrets per persones que ens troben atractius”. És aquí on comença la fase d’acostament.
L’estudi ha estat coordinat per Ben Jones, pertanyent al Laboratori de Recerca facial del centre i, per fer-ho possible, va reunir un grup de voluntaris per mostrar-los, irònicament, parelles de fotografies digitals on apareixia la mateixa persona, amb la diferència que a un d’això mirava directament a la càmera mentre que l’altre la tenia apartada cap a un costat.

A quina conclusió va arribar? Doncs que la majoria va considerar més atractiu a la persona que mirava directament i com ens agrada, ja que mostra una predisposició a estar interessats. L’explicació és clara, segons l’investigador: “Ens interessem per persones que senten atracció cap a nosaltres, el que demostra que l’atractiu no es basa només en la bellesa física. Somriure als altres i mantenir el contacte ocular ens fa més seductors per als altres i això és una cosa del que gairebé tots som conscients en major o menor mesura “.

Segons un estudi dut a terme per la professora Stephanie Ortega de la Universitat de Siracusa, una persona només triga un cinquè de segon en enamorar-se d’una altra. Es compara la sensació d’eufòria amb el consum de cocaïna, ja que activa les mateixes àrees de plaer.
Llavors arribem a la conclusió que l’amor a primera vista existeix, no es pot explicar la raó però el sentiment existeix i és inexplicable. Passem a explicar la base científica segons l’estudi realitzat que esmentem anteriorment.

Quan una parella s’enamora, hi ha un augment de la proteïna factor de creixement nerviós. Aquesta proteïna anomenada FCN, seria la causant de l’atracció (també anomenada química) existent entre els membres de la parella, per tant, això explicaria l’amor a primera vista.

A l’enamorar-se, s’activen 12 àrees del cervell simultàniament per alliberar dopamina, adrenalina, oxitocina i arginina, compostos que fan que una persona es senti eufòrica de manera similar a quan es consumeix cocaïna.

Físicament, l’amor afecta certes funcions cognitives, com la imatge que es té de la persona a qui s’estima i tendeix a ser idealitzar. També hi ha una explicació científica per a la clàssica sensació de papallones a l’estómac, segons sembla, algunes àrees del cervell estimulen el ritme cardíac el que seria responsable d’aquesta sensació.

Segons l’afirmació de l’equip d’investigadors, l’amor és al cervell, però també es relaciona amb el cor, és complex el concepte de l’amor.

En un futur no gaire llunyà, l’estudi ajudarà els “cors trencats”, ja que en conèixer els mecanismes de la ment que són activats per l’amor, es podria saber com es recuperen quan ens desenamorat.

Reactions and comments (0) ↓

No comments.

Leave a comment ↓


Powered by Contactos Online